Microclean in praktijk: “De ‘cleanliness’ zit in onze bedrijfscultuur

“Met ‘cleanliness’ in de machinebouw bedoelen we niet dat we het onderdeel aan het eind van het productieproces afsoppen in een wasteiltje, je moet juist voorkomen dat je vervuiling veroorzaakt. Bij de productie van onderdelen moet je je dus al afvragen of je de juiste grondstoffen gebruikt, grondstoffen waar je later geen last mee krijgt.”

Dirk Dona is Director bij de productietak van Settels Savenije (kortweg STTLS), zijn klanten stellen hoge eisen op het gebied van ‘cleanliness’, bijvoorbeeld omdat ze in de healthcare of semiconductor markt actief zijn. Volgens Dirk gaat het bij ‘cleanliness’ niet alleen om schone grondstoffen: “Je moet bijvoorbeeld ook kijken welke vloeistoffen je bij de productie inzet, en hoe mensen het product hanteren. Je moet in het hele productieproces een bepaalde ‘cleanliness awareness’ organiseren. Dat is niet uniek voor ons hoor, nationaal en internationaal zijn hier veel bedrijven mee bezig, onze ambitie is echter dat we dit op een zeer hoog niveau doorvoeren.”

Waar blijkt jullie focus op ‘cleanliness’ uit?

“We maken bijvoorbeeld gebruik van I­3 Micro Cleaning, dit is een technologie waarbij de onderdelen heel nauwkeurig worden gereinigd en worden nagewerkt. 

Zijn er ook andere schoonmaaktechnieken?

“Jazeker, we hebben bijvoorbeeld deze maand geïnvesteerd in een nieuwe “rotatie sprayclean unit” van BvL Niagara EM. Daarnaast draaien we inmiddels al meer dan een jaar productie in onze RGA systeem (rest-gas-analyse systemen) bij Advanced Systems.

www.sttls.nl/xxl-rga

Hoe belangrijk is ‘cleanliness’ voor jullie?

“Voor STTLS is ‘cleanliness’ dus een belangrijke sterkte, we hebben niet voor niks de slogan ‘where cleanliness, mechanics and physics meet’.”

“Cleanliness zit dus in de bedrijfscultuur, we vinden het belangrijk dat we de hoge eisen van de klanten tegemoet komen. Want die worden alleen maar uitdagender.”

← Terug naar Engeltalige versie