“Ik was meteen onder de indruk van de kwaliteitsgerichtheid”

“Een klant zei laatst ‘als jullie je producten hier aanleveren hoeven we eigenlijk geen inkomende controle te doen, dat zit altijd wel goed’. We leggen hier inderdaad de lat hoog, iets dat voor de klant ‘van zilver’ moet zijn, leveren we vaak toch ‘van goud’. We slaan soms wat door, haha.”

Jeroen Crooijmans is sinds maart 2020 Accountmanager bij de tak Precision Parts van Settels Savenije (kortweg STTLS PP) in Eindhoven. Hij is trots op de behoefte van zijn collega’s om kwaliteit te leveren: “Ze doen erg hun best, we hebben een kwaliteitsteam van vijf mensen en bijna alles wordt continu gemonitord en gemeten.”

Wat is jouw rol binnen Settels Savenije Precision Parts?

“Mijn focus ligt op de verkoop van Precision Parts. Dankzij de overname van Bakker Fijnmetaal ruim 10 jaren geleden hebben we al 50 jaar ervaring in de verspaning. We werken veel voor sectoren als Hightech, Semicon en Medical, waar de eisen tegen de grens van het maakbare liggen. De collega’s vormen een mooie mix van mensen die al tientallen jaren ervaring hebben en jonge mensen die net van school komen.”

“Die mix is belangrijk, op school leer je tegenwoordig niet meer hoe je conventioneel metaal moet verspanen. Dat laten we de jongere medewerkers bewust wel doen, zodat ze feeling krijgen met de bewerkingen en verschillende materiaalsoorten. Tegenwoordig is alles computergestuurd, maar in het verspanen zit echt vakmanschap. Die kennis moet ook op de nieuwe generatie worden overgebracht. Met hun ervaring met computers kunnen ze de oudere collega’s weer helpen.”

Wat doen jullie voor klanten?

“Ons machinepark is opgebouwd uit machines van de bekende merken met een goede verdeling tussen draaibanken, freesbanken en andere machines, zoals langdraaiers die 24/7 door kunnen produceren en een EDM-machine. Daarnaast maken we ook regelmatig enkelstuks, in totaal een mooie mix van producten. Eigenlijk staat kwaliteit bij iedereen bovenaan het lijstje, we willen een hoge en constante kwaliteit producten afleveren.”

“Ik werk pas sinds maart bij STTLS, ik was al direct erg onder de indruk van wat we hier kunnen realiseren. Enerzijds hele kleine producten die tot op de duizenden van millimeters nauwkeurig gemaakt zijn maar anderzijds ook complexe combinaties van metaalbewerkingen. Ik heb zelf een commerciële achtergrond en affiniteit met techniek.”

Hoe ga jij met je klanten om?

“Ik denk dat transparantie in de omgang met klanten op lange termijn het beste werkt. We willen bij de eerste aanvraag graag al meedenken of iets slimmer ontworpen kan worden, zodat het misschien beter maakbaar en beter bruikbaar wordt. Ik probeer alles ‘open minded’ te benaderen, als de klant uiteindelijk maar zo goed mogelijk wordt geholpen.”

“Als een klant aanklopt ontvangen we meestal eerst tekeningen, zeker bij Precision Parts wordt meestal concreet gevraagd of we het kunnen produceren en tegen welke condities. Die tekeningen gaan naar onze calculatie-afdeling, daar zitten collega’s met veel ervaring. De jongens in de fabriek mogen ook altijd meedenken. Bij elke aanvraag kunnen we zo de beste aanpak aanbevelen, die ook qua kostprijs het meest interessant is. Dat voorstel bespreken wij als afdeling Sales vervolgens met de klant. Als deze het goedkeurt wordt de opdracht in het team besproken, we gooien het niet over de schutting de fabriek in.”

“Samengevat denk ik dat we het meest trots kunnen zijn op de betrokkenheid van alle collega’s, van jong tot oud. We denken allemaal mee hoe we het voor de klant zo goed mogelijk kunnen produceren. Dat resulteert in mooie producten, daarom komen ze ook altijd weer bij ons terug. Ik heb het erg goed naar mijn zin hier en kijk er naar uit om de komende jaren een goede relatie met huidige en nieuwe klanten op te bouwen!”

 

 

 

← Terug naar Engeltalige versie