“Corona houdt onze verhuizing naar Strijp-T niet tegen”

“Natuurlijk heeft de verhuizing van onze afdeling Precision Parts naar Strijp-T last gehad van het Corona-virus, alleen al omdat de elektrische Canalis-installatie uit Italië vertraagd was. Maar alle focus ligt op 1 juli, en we hebben met zijn allen zin om naar Strijp-T over te gaan. We gaan eindelijk ‘samenwonen’ met de collega’s die er al zitten.”

Marcel Beugelink is verkoopmanager bij Settels Savenije Precision Parts, onderdeel van de Settels Savenije Group. Op 1 juli verhuist zijn divisie, voorheen Bakker Fijnmetaal, van Son naar Strijp-T in Eindhoven. Ze trekken in een nieuw gebouw, vlak tegen de vestiging van hun collega’s die in het oude pompgebouw van Philips zitten.

Dus je gaat terug naar de Brainport-wortels op het Eindhovense Strijp?

“Inderdaad, hier is Philips destijds begonnen met een energiecentrale, machinefabrieken en de zogenaamde ‘glaskathedraal’ waarin glas werd gemaakt. Alles is blijven staan en opnieuw ingericht, ook ons nieuwe pand is in dezelfde kleur en stijl ontworpen. Het is een bijzondere locatie, met veel aantrekkingskracht. We hebben van het oorspronkelijke pompgebouw van Philips zelfs alle oude pompen en leidingen laten staan, de medewerkers zitten er gewoon omheen.”

“Maar ook het nieuwe pand is prachtig: ruim van opzet en met veel natuurlijk noorderlicht, dankzij speciaal ontworpen ramen op het dak. De 5000 extra vierkante meters worden voor de helft gevuld met de machines van Precision Parts, de andere helft wordt gebruikt door onze collega’s van Advance Systems voor assemblage en onder andere een cleanroom. Zij gebruiken onze producten om complexe modules voor klanten te maken, maar ontwikkelen daarnaast complexe oplossingen op mechatronica-gebied.”

Hoe gaat de verhuizing naar Strijp-T?

“De verhuizing van Precision Parts gaat in fasen, geen ‘big bang’. Sommige machines worden wel vervangen. Gelukkig hebben we van de meeste machines meerdere modellen, we blijven dus in productie. Bovendien hebben we al wat extra voorraad opgebouwd en met klanten gesproken over de juiste timing van bestellingen. We hebben ook een uitgebreid supply chain aan leveranciers waar we flexibel mee samenwerken, die samenwerking gaat straks nog makkelijker als we bij elkaar zitten.”

“Onze huidige disciplines frezen, draaien en draadvonken blijven dus hetzelfde, maar we zijn straks beter geoutilleerd om te groeien, zodat we op termijn méér kunnen doen voor onze klanten. We zitten straks misschien in een ander jasje, maar voor onze klanten blijven we het bedrijf dat mooie onderdelen levert. Zoals we dat al decennia hebben gedaan.”

Dus de klant merkt niets van de verhuizing naar Strijp-T?

“We zijn straks nog steeds hetzelfde bedrijf, maar op een andere locatie. We maken kleine precisieproducten, qua omvang variërend van een speldenpunt tot een flinke schoenendoos. Maar de samensmelting met onze collega’s van Advanced Systems en Development&Engineering zal veel meer mogelijkheden gaan bieden voor innovaties voor onze klanten. We worden ook al steeds vroeger betrokken in hun design-proces, middels design review meetings.”

“Op de nieuwe locatie zitten we als groep straks met drie disciplines bij elkaar: Development&Engineering, Manufacturing&Assembly en Consultancy&Training. We verwachten dat dat veel synergie op gaat leveren, daarnaast zitten we in een mooie en schone nieuwe omgeving, die ons ongetwijfeld een prettige werkplek op gaat leveren.”

“Strijp-T is ‘the place to be’ voor de industrie, een smeltkroes van slimmeriken. Ik hoop ook dat we met onze nieuwe locatie nieuwe collega’s aan gaan trekken, want we hebben nog vacatures!

← Terug naar Engeltalige versie